Çam Kozalağı Reçeli Çam Kozalağı Reçelinin Faydaları Çam kozalağı reçeli, yapımı zevkli ve oldukça lezzetli bir reçel tarifidir. Kendine has tadının yanı sıra, anti bakteriyel özelliğe sahip olan bu reçel, çeşitli sağlık sorunlarına iyi gelir. Hiçbir katkı maddesi içermeyen, tamamen doğal bir şifa deposudur. Çam kozalağı reçeli, nezle, bronşit, uzun süreli öksürük, yaşlanma belirtileri ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Doğal olduğundan dolayı hem sağlık hem de güzellik alanında etkili bir üründür. Çam Kozağının Toplanma Zamanı Çam kozalaklarını en çok ilkbahar aylarında bulabilirsiniz. Mayıs ayının gelmesiyle birlikte çam kozalakları toplanmaya başlanır. Eğer siz de sevdiklerinize alışılmışın dışında bir reçel sunmak istiyorsanız, bu reçel tarifini deneyebilirsiniz. Sağlığınıza sağlık, güzelliğinize güzellik katacak bu enfes şifa deposu çam kozalağı reçelini yapmaya başlayalım. Çam Kozalağı Reçeli İçin Gerekli Malzemeler
Çam Kozalağı Reçeli Nasıl Yapılır? Bu şifa deposu reçeli yapmak için ilk önce çam kozalaklarını iyice yıkayın. Daha sonra yıkanan çam kozalaklarını bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ilave edin. Ardından, kozalakların üzerini geçecek kadar su ekleyin ve ocağa koyun. Reçel kaynayana dek yüksek ateşte kaynatın, ardından kısık ateşte iki saat daha pişirmeye devam edin. Reçel pişerken üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla alın. Reçel kaynadıkça kıvam almaya başlar. Kıvamı biraz koyulaştıktan sonra reçel tamamdır. Reçeli ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kahvaltı için enfes şifa deposu çam kozalağı reçeliniz hazır. Reçeli cam kavanoza koyarak uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Ekstra Bilgiler Çam kozalağı reçeli, sadece sağlığa faydalarıyla değil, aynı zamanda doğal bir tatlandırıcı olmasıyla da dikkat çeker. İçeriğindeki doğal şekerler sayesinde sağlıklı bir tatlı alternatifi sunar. Ayrıca, çam kozalaklarının içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Afiyet Olsun. |