Çam Çırası Suyu Son yıllarda oldukça ön plana çıkan ve birçok rahatsızlığa karşı etkili olduğu kanıtlanan çam çırası suyu, yaz kış yeşil kalabilen çam ağacından elde edilir. Birçok ülkede büyük bir ilgi gören çam çırası suyu, çam ağacından buhar yöntemi ile elde edilmektedir. Çam çırası suyunu baharat ürünleri satan yerlerde, aktarlarda ve çam çırası suyu üretimi yapan fabrikalardan kolaylıkla temin edebilirsiniz. Düzenli kullanıldığında sağlığa hiçbir zararı olmayan ve birçok hastalık üzerinde olumlu etkilere sahip olan bu şifa kaynağı, alternatif tıpta oldukça yaygın kullanılmaktadır. Bu bitkisel ve doğal ürün sayesinde ilaç kullanmaya gerek kalmadan birçok sağlık problemini kontrol altına almak mümkündür. Özellikle de Arap ülkelerinde oldukça rağbet gören çam çırası suyunun hiçbir kimyasal ve katkı maddesi olmadan damıtma tekniği ile zahmetli bir şekilde elde edilmesi nedeniyle maliyeti biraz yüksektir. Ancak bu şifalı bitkisel içeceğin özellikle de şeker hastaları tarafından tüketilmesi tavsiye edilir. Çam Çırası Suyunun Faydaları
Çam Çırası Suyu Nasıl Kullanılır? Hiçbir ek madde ilave edilmeden hazırlanan çam çırası suyu, günde sabah ve akşam olmak üzere 2 çay bardağı tüketilerek kullanılabilir. Bu ölçüde tüketilmesi çarpıntıya neden olursa, kullanım zamanı çoğaltılıp kullanılan ölçü azaltılarak tüketilebilir. Çam Çırası Suyunun Zararları Nelerdir? Düzenli ve dozunda kullanıldığı sürece hiçbir yan etkisi olmayan çam çırası suyu, yalnızca böbrek rahatsızlığı olan kişiler tarafından doktor kontrolünde kullanılması önerilir. Bunun dışında hiçbir zararı yoktur. Ek Bilgiler Çam çırası suyu, yalnızca sağlık alanında değil, güzellik ve cilt bakımında da kullanılmaktadır. Cilt temizliği ve bakımı için doğal bir tonik olarak kullanılabilir. Ayrıca saç derisindeki kepeklenme ve kaşıntı sorunlarının giderilmesine de yardımcı olabilir. Ancak her bitkisel üründe olduğu gibi çam çırası suyunun da tüketimi ve kullanımı öncesinde mutlaka bir uzmana danışmak önemlidir. |